Полицията още издирва стрелеца, който е убил около 22 души и

...
Полицията още издирва стрелеца, който е убил около 22 души и
Коментари Харесай

Полицията още издирва стрелеца от Мейн

Полицията още търси стрелеца, който е умъртвил към 22 души и ранил още 50 в Люистън, в щата Мейн. Според локалната полиция случаят е станал през вчерашния ден вечерта в боулинг залата Sparetime Recreation и ресторанта Schemengees Bar & Grille Restaurant. Докато тече издирването на нарушителя, в града е въведен пълен локдаун.

Очевидци описаха, че са видели хора, които ся бягали от боулинг залата. Люистън е на към 36 благи северно от Портланд и е вторият по величина град в щата Мейн. Стрелбата може би е била осъществена по едно и също време от двама нарушители, като е допустимо единият към този момент да е арестуван, оповестява Фокс нюз.

Полицията популяризира фотография на издирваният 40-годишния Робърт Карт, бивш член на Националната армия. От силите за сигурност предизвестяват, че той е въоръжен и рисков, но не го показват като отговорен. Властите към този момент се въздържат да посочат изрично дали стрелците са били един или двама. Служители на правоприлагащите органи в Мейн споделят, че Кард е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на запаса на армията на Съединени американски щати. На скоро е отправил закани за осъществяване на пукотевица в оборудване на Националната армия в Сако, Мейн. Според чиновниците той също по този начин е съобщил за психологични проблеми, в това число чуване на гласове.



От службите разгласиха изображения на " обвинен за идентификация ". Лицето е носило кафяво облекло и е държало оръжие.

Полицията също показа изображение на транспортното средство, което търсят - дребен бял автомобил с нараснала проходимост с предна ризница, за която се счита, че е боядисана в черно. За транспортното средство от органите за сигурност са удостоверили, че е колата на обвинения.

Представители на Мейн споделят, че стотици полицейски чиновници сега работят в целия щат, с цел да открият Кард. На жителите се споделя да продължат да не напущат домовете си и да се свържа с правоприлагащите органи, в случай че имат информация за местонахождението му.

Държавните учебни заведения в Люистън и околните региони оповестиха, че ще бъдат затворени, или ще имат анулирани часове през днешния ден.

Президентът Джо Байдън е разговарял по телефона с редица законодатели от Мейн след стрелбите, оповестиха от пресслужбата на Белия дом в сряда. " Президентът беседва по телефона персонално с губернатора на Мейн Джанет Милс, сенаторите Ангъс Кинг и Сюзън Колинс и конгресмена Джаред Голдън за стрелбата в Люистън, Мейн и предложи цялостна федерална поддръжка след тази ужасяваща офанзива ", сподели Белият дом в декларация.

Офисът на ФБР в Бостън съобщи, че е подготвен да помогне в следствието на стрелбата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР